Svalkande yoghurtdipp

 
Inte vego, men skulle lätt kunna byta namn till Allt om Mynta. Tror att, i genomsnitt, vart fjärde inlägg har just mynta som ingrediens. Börjar ni ledsna på det? Det gör absolut inte jag, men jag överväger dra ner på bloggrecepten om det. Eller... kanske inte... det är ändå en underbar örtkrydda. Som är frisk, pepprig och god i allt från drycker och desserter till sallader och tomatsåser. Glöm att jag slutar med mynta!
 
Här är receptet till såsen som syns i inläggen om etiopiskt kryddade linser och klibbigt citronris.
 
 
SVALKANDE MYNTADIPP
2 dl krämig yoghurt eller Oatly's iMat Fraiche
2 msk färsk hackad mynta
Peppar och salt, efter smak
 
1. Blanda alla ingredienser. Strö lite mynta på toppen som dekoration.
2. Servera som en kall sås till grillat eller som ett milt tillbehör till en stark gryta.
Salt | Röror, Vegan, Vegetarisk | |
#1 - - Becka:

Va häftiga recept du har här, ser gott ut! :D

Svar: Tack!
Malin

#2 - - H:

Älskar mynta! Förstår att du vill ha det i allt :D

Svar: Eller hur!
Malin

#3 - - Minna:

är nyfiken på imat fraishe, hur smakar den ? :)

Svar: Ganska neutral, syrlig. I tillagad mat gör den definitivt samma sak som crème fraiche. Som en kall sås känner man en bismak av havre istället för komjölk. Testa! :)
Malin

#4 - - N:

Gott!!

#5 - - ISA:

Låter fräääääscht ;)

#6 - - Joe:

Det är inte en favorit, men kanske ska ge de en till chans?

Svar: Gör det! :)
Malin

#7 - - Sara:

Men alltså mums, detta måste jag testa :)

Svar: Låt mej veta vad du tycker! :)
Malin

Upp