Svalkande yoghurtdipp
Inte vego, men skulle lätt kunna byta namn till Allt om Mynta. Tror att, i genomsnitt, vart fjärde inlägg har just mynta som ingrediens. Börjar ni ledsna på det? Det gör absolut inte jag, men jag överväger dra ner på bloggrecepten om det. Eller... kanske inte... det är ändå en underbar örtkrydda. Som är frisk, pepprig och god i allt från drycker och desserter till sallader och tomatsåser. Glöm att jag slutar med mynta!
Här är receptet till såsen som syns i inläggen om etiopiskt kryddade linser och klibbigt citronris.
SVALKANDE MYNTADIPP
2 dl krämig yoghurt eller Oatly's iMat Fraiche
2 msk färsk hackad mynta
Peppar och salt, efter smak
1. Blanda alla ingredienser. Strö lite mynta på toppen som dekoration.
2. Servera som en kall sås till grillat eller som ett milt tillbehör till en stark gryta.
Va häftiga recept du har här, ser gott ut! :D