En röra + en sallad = två supertillbehör till grillat

 
Visst grillar man alltför sällan? Jag äger två stycken grillar. Man skulle kunna tro att jag är nån typ av grillfantast, men sanningen är att jag har använt den ena grillen kanske tre gånger och den andra cirka... noll. Vad är det om egentligen? Älskar grillad mat. Älskar smaken av kolrök och brända kanter sommar. Älskar att lägga ner tid på olika tillbehör till det grillade och göra en buffé av det. Här är två av mina tillbehörsfavoriter: Tabbouleh och fetaoströra.
 
Tabboulehn är ganska klassisk, med undantaget att bulgurn bytts ut mot solroskärnor pga proteinrikt och godare. Jag serverade dessa tillbehör till halloumi och aubergineskivor, vilket råkade resultera i en vegetarisk lchf-tallrik. Tills vi tog fram brödet och bredde fetaoströran på det. Mycket gott.
 
 
 
TABBOULEH MED SOLROSKÄRNOR, räcker som tillbehör till 4
½ dl finhackad rödlök
5 dl hackad tomat
3 dl packad, hackad bladpersilja
1 dl hackade solroskärnor
Citronsaft, olivolja, salt, peppar - efter behag
 
1. Hacka grönsaker och solroskärnor i den storlek du vill ha dem. Blanda i en skål.
2. Pressa över citron, ringla över olivolja, salta och peppra. Ta så mycket du själv tycker blir gott Jag hade saft från lite mer än en halv citron och ca 2 msk olivolja.
 
FETAOSTRÖRA MED SOLTORKADE TOMATER, räcker som tillbehör till 4
150 g fetaost, smulad
1,5 dl krämig yoghurt
1 dl hackade soltorkade tomater
 
1. Blanda. Peppra om du vill, salt behövs troligen inte eftersom fetan brukar vara ordentligt saltat. Om man vill kan man även klippa ner lite färsk oregano. 
 
 
Salt | LCHF, Röror, Sallad, Vegetarisk | | 7 kommentarer |
Upp