Rawfood till dessert: Små limepajer med hallonfyllning

 
Det här receptet är en variant på dadelstängerna som jag la upp härom veckan. Skillnaden är att pajskalet har en högre proteinhalt och det söta från dadlarna bryts av med den syrliga hallonfyllningen. Passa på att göra dessa godingar nu när det fortfarande finns färska hallon!
 
 
 
RAW LIMEPAJER MED HALLONFYLLNING, ca 15 st
Pajskal:
1 dl solroskärnor
1 dl mandlar
Det gröna skalet från en hel limefrukt, rivet
2 tsk limejuice
dadlar, ca 2-3 dl (beroende på hur färska de är)
 
Fyllning:
2 dl färska eller frysta hallon
2 tsk limesaft
2 tsk chiafrön (kan uteslutas)
 
1. Pajskalet gör du genom att först mixa frön och mandlar i matberedare, tills det blir som ett grovt mjöl. Tillsätt limeskal och -saft och ca 2 dl dadlar. Mixa ihop. Om det går att forma små bollar av degen är den färdig. Om den fortfarande är smulig och inte vill sitta ihop, tillsätt då mer dadlar och fortsätt mixa. Använder du torra dadlar kan du behöva tillsätta en ytterst liten skvätt vatten för att binda ihop smeten.
2. Till fyllningen mosar du hallon och limesaft med en gaffel. Detta blir ganska rinnigt och om du vill kan du tillsätta chiafrön för att binda vätskan och göra fyllningen tjockare. Vänta en kvart och rör om igen så att chiafröna och hallonen blir ordentligt blandade.
3. Forma små bollar av degen, gör en grop i mitten och platta till undersidan. Klicka i hallonfyllningen. Servera som de är eller med vispad kokosgrädde.
 
Tips: Pajerna är färdiga att ätas direkt, men kan kallförvaras och ätas senare. Låt dem stå i kylen eller frysen fram till servering. Ställ pajerna på en bricka med höga kanter och spänn över plastfolie för att undvika att de mosas. En liten paj tinar väldigt snabbt i rumstemperatur.
 
 
 
Sött | Rawfood, Vegan, Vegetarisk | |
#1 - - Robex Lundgren:

mums

#2 - - Emma Engström:

Vilket bra tips! :D

#3 - - Alice:

Åh, de låter goda! ^^

#4 - - Sara - litetarkiv.blogg.se:

Gud så gott! Vilken härlig blogg du har. Perfekt just nu när jag är hungrig och inte vet vad jag ska laga.

Svar: Vad fint sagt, tack!
Malin

#5 - - ISA:

men gud så söta! ser ut som små hallongrottor :)

Svar: De blev ungefär samma storlek som hallongrottor, så det passar bra som benämning. :)
Malin

#6 - - Anemonen:

De där ser jättegoda ut. Det finns så mycket gott av Rawfood men ofta är det mandel och nötter i och det tål inte jag. Fast man kan nog med lite fantasi modifiera recepten. Vad tror du?

Svar: Testa byta ut nötter/mandlar mot neutrala frön, havregryn och/eller riven kokos. Smaken, och till viss grad konsistensen, kommer förstås variera, men alla dessa passar lika bra som nötter!
Malin

#7 - - sockervatten.blogg.se:

Åh vad söta!

#8 - - Anna ML Holm:

Åh, det här lät spännande och gott :D

#9 - - Liisa Lindström:

Det ser magiskt gott ut!
Ska testa meddetsamma! :D

Svar: Berätta gärna vad du tycker! :)
Malin

#10 - - Sofia:

Men wow! Och smart med chiafrön i, tänker att det blir lite fastare konsistens då? Mums.

Svar: Exakt så. Kul att du gillar receptet!
Malin

#11 - - Daniella Chanelle:

Wow, det ser fantastiskt ut! Älskar Lime <3

Upp