Mintig fänkålssallad

 
Fänkål hade länge varit en väldigt förbisedd grönsak i min matlagning. Det var inte förrän jag åt en fantastisk fänkålssallad på vegorestaurangen Hermans på Söder i Stockholm för ca 1,5 år sen som jag insåg vad jag missat. Genast blev det en ny favorit. Jag kommer inte längre ihåg vad just Hermans sallad innehöll, men jag vågar påstå att den här är minst lika god. Älskar du också fänkål rekommenderar jag att testa fänkålspasta, som jag tidigare bloggat om.
 
 
 
MINTIG FÄNKÅLSSALLAD
1 mellanstor fänkål
1 lime
5-6 myntablad
 
1. Dela fänkålen i två halvor. Strimla dessa så tunt du kan med hjälp av kniv, mandolin eller osthyvel. Dela limen och skär ut ca 4 tunna skivor från mitten. Dela dessa till små trekanter. Hacka myntabladen.
2. Blanda allt och pressa över saften från det som återstår av limehalvorna. Ät direkt eller låt salladen stå en stund i kylen och marinera till sej innan du serverar.
Salt | Rawfood, Sallad, Vegan, Vegetarisk | |
#1 - - Gabriella:

Fänkålssallad har jag aldrig smakat, tack för tipset! Fin blogg du har med många härliga vegetariska recept:)

Svar: Tack, vad fint sagt!
Malin

#2 - - Felicia Karlström:

Mums!

#3 - - paulina:

åh ska jag testa imorgon.. Älskar fänkål!

Svar: Låt mej gärna veta vad du tyckte!
Malin

#4 - - Sara Ekman:

Så gott, älskar fänkål :)

Upp