En röra + en sallad = två supertillbehör till grillat

 
Visst grillar man alltför sällan? Jag äger två stycken grillar. Man skulle kunna tro att jag är nån typ av grillfantast, men sanningen är att jag har använt den ena grillen kanske tre gånger och den andra cirka... noll. Vad är det om egentligen? Älskar grillad mat. Älskar smaken av kolrök och brända kanter sommar. Älskar att lägga ner tid på olika tillbehör till det grillade och göra en buffé av det. Här är två av mina tillbehörsfavoriter: Tabbouleh och fetaoströra.
 
Tabboulehn är ganska klassisk, med undantaget att bulgurn bytts ut mot solroskärnor pga proteinrikt och godare. Jag serverade dessa tillbehör till halloumi och aubergineskivor, vilket råkade resultera i en vegetarisk lchf-tallrik. Tills vi tog fram brödet och bredde fetaoströran på det. Mycket gott.
 
 
 
TABBOULEH MED SOLROSKÄRNOR, räcker som tillbehör till 4
½ dl finhackad rödlök
5 dl hackad tomat
3 dl packad, hackad bladpersilja
1 dl hackade solroskärnor
Citronsaft, olivolja, salt, peppar - efter behag
 
1. Hacka grönsaker och solroskärnor i den storlek du vill ha dem. Blanda i en skål.
2. Pressa över citron, ringla över olivolja, salta och peppra. Ta så mycket du själv tycker blir gott Jag hade saft från lite mer än en halv citron och ca 2 msk olivolja.
 
FETAOSTRÖRA MED SOLTORKADE TOMATER, räcker som tillbehör till 4
150 g fetaost, smulad
1,5 dl krämig yoghurt
1 dl hackade soltorkade tomater
 
1. Blanda. Peppra om du vill, salt behövs troligen inte eftersom fetan brukar vara ordentligt saltat. Om man vill kan man även klippa ner lite färsk oregano. 
 
 
Salt | LCHF, Röror, Sallad, Vegetarisk | |
#1 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

mumms

#2 - - Helga:

Mums! Ja det är gott med grillat :) I sommar kommer vi ha trädgård = ska grilla loss! Ibland tycker jag nästan att tillbehören är det godaste med att grilla för jag/vi anstränger oss mer med det när vi ändå ska efforta och grilla :)

Svar: Som en tillbehörsälskande person kan jag bara instämma. Kul med en trädgård att grilla i, lyx!
Malin

#3 - - Annie - lättlagat vegokäk:

Jag gillar skarpt idén med att ha i solroskärnor! Härligt med knaprighet <3

Svar: Solroskärnor är bäst, har dem till allt!
Malin

#4 - - Borgmästaren:

Mycket spännande recept du bjuder på. Tabbouleh på solroskärnor och chai i grytan. Verkar supergott. Och iskaffet kallbryggde jag igår kväll efter att ha läst din blogg. Blev gott!! Tack för tipsen :)

Svar: Vad glad jag blir av att höra att du blivit inspirerad av mina recept! Och roligt att det blev bra. Dricker själv i stort sett bara kallbryggt nuförtiden. :) Tack för att du läser!
Malin

#5 - - Sandra:

Åh Malin, jag vill bara dyka in i den första bilden och sluka allt på tallriken trots att klockan bara är strax efter halv sju på morgonen :P Ser sååå gott ut!

Svar: Haha, jag förstår dej. Hade jag orkat laga det nu på morgonen hade jag gärna ätit det till frukost också!
Malin

#6 - - alex:

fy satan vad gott med fetaoströran!!! ska härmed aldrig servera något annat än denna röra till det jag grillar mummaaaaa

Svar: Yay, kul att du gillar den! :)
Malin

#7 - - Christin:

fetaost-röran sparar jag direkt! plus, grillad halloumi for life.

Svar: Berätta gärna vad du tyckte när du testat den! :)
Malin

Upp