Marockanska kaffe- och kardemummadadlar

 
I vissa perioder, när kroppen nästan går sönder av reslust, googlar jag efter resebloggar, jämför flyg på Skyscanner eller läser andras packlistor och budgetplaner. Fastän jag själv inte har nån resa planerad. En blogg som jag ofta återkommer till är kanadensaren Jodi Ettenbergs Legal Nomads. Hon driver nåt så fantastiskt som en reseblogg med massa inlägg om mat. Inläggen innehåller både berättelser om personerna som hon kommer i kontakt med genom maten och recept från världens olika vrår. Att göra dessa virtuella (mat)resor och drömma om andra platser stillar inte längtan efter att åka ut i världen, men det gör jobbvardagen lite uthärdligare. 
 
 
 
När jag lagar mat från länder jag aldrig besökt känns det som om jag gör en liten resa in i den kulturen. Den här gången gick färden till Marocko och dess dessert kaffedadlar. Efter att ha kollat på olika recept gjorde jag en egen variant, utan att tillsätta socker. Dadlarna gör det tillräckligt sött ändå + att detta gofika blir helt OK att äta till frukost. (Det är såklart OK att äta skedvis med vitt socker till frukost också, om man nu vill det. Jag dömer inte.) Servera bara med naturell yoghurt/soygurt och rätten är komplett.
 
 
 
KAFFE- OCH KARDEMUMMADADLAR
3 dl dadlar, jag använde urkärnade och torkade dadlar, men färska funkar nog också fint
3 dl bryggt eller kokat kaffe 
1 tsk kardemummakärnor
 
1. Lägg dadlar i en värmetålig skål.
2. Grovkrossa kardemummakärnor i en mortel. Blanda med malda kaffebönor och brygg/koka kaffe som du brukar eller enl anvisningar på förpackningen.
3. Filtrera och häll 3 dl hett kaffe över dadlarna. Låt det dra över natten, minst, så att dadlarna verkligen tar smak av kaffet.
4. Servera kaffedadlarna tillsammans med en fet, krämig yoghurt till dessert, mellanmål eller frukost.
Sött | Vegan, Vegetarisk | |
#1 - - ISA:

meh! vilken jäkla spännande grej!! tror det kan vara gott ju :D haha.

#2 - - AngelicasVärld:

MEn va galet gott det såg ut!!!

#3 - - robin:

Vilka vackra bilder dessutom!

Svar: <3
Malin

#4 - - Liene Svärd:

Låter intressant!

Upp