Piroger med grönkål och feta
I veckan har jag varit hos min bästa vän Robin som har fyllt år. Hurra för honom! Och hurra för att han lär mej om att ta kort och hur man ställer in vitbalans på sin systemkamera. Jag är helt noob och tacksam för alla tips. Det är han som tagit bilderna till denna post, och på pastan i förra.
Idag åt vi piroger med dubbel ostfyllning och grönkål. Det här receptet går väldigt snabbt att göra, tack vare att vi använde färdiggjord smördeg. Kommer ihåg när jag gjorde piroger första gången, allt från scratch, det tog fyra timmar. Jag skojar inte. Ugh, inte igen.
PIROGER MED GRÖNKÅL OCH FETA, 8 st
5 dl grönkål utan den grova stjälken, skuren i bitar
12-15 cm purjolök, strimlad
200 g smulad fetaost
0,5 dl riven lagrad ost (kan uteslutas)
250 g färdigkavlad smördeg
Pesto
Olja att pensla med, vi använde basilikaolja
1. Stek grönkål och purjolök tills det mjuknar, ca 5 minuter. Blanda med fetaosten.
2. Skär smördegen i 8 lika stora fyrkanter. Smeta ut en klick pesto på varje fyrkant. Klicka ut ost-purjo-kål-röran på bitarna. Om det blir röra över kan du äta den som tillbehör, mmm.
3. Vik smördegen till små knyten och nyp ihop kanterna. Pensla med olja.
4. Grädda i ugnen på 210 grader i ca 15 minuter, tills pirogerna är gyllenbruna. Ta-daa!
Det här lät verkligen sjukt gott, älskar grönkål! Ska definitivt spara receptet :)