Perfekt att dippa: Solrosröra

 
Gomorron! Det här är en proteinrik röra som passar bra som tillbehör till mat, att bre på en macka och som dipp till grönsaker eller grissini. Den liknar hummus, och om du vill kan du smaksätta med typisk hummusingredienser: Vitlök, citron, olja, tahini. Eller gör du som jag och kryddar med rosmarin, salladskrydda och vitlökspulver. Eller kanske med mynta och citronskal? 
 
 
SOLROSRÖRA
3 dl solroskärnor
1 citron, saften från
1,5-2 dl vatten
Salt
 
Valfri smaksättning: vitlökspulver, färska eller torkade örtkryddor, peppar, tahini, soltorkade tomater, mm. 
 
1. Rosta solroskärnor i en torr stekpanna på hög värme, tills de börjar bli bruna. Rör ofta för att undvika att det bränns vid.
2. He solroskärnorna och saften från en citron i en matberedare. Tillsätt vattnet allteftersom medan du mixar, tills det får önskad konsistens. Tänk hummus. Salta och mixa i valfri smaksättning.
 
 
Salt | Röror, Vegan, Vegetarisk | |
#1 - - H:

Mums! Plus ordet he asså. Så himla bra ord.

Svar: Visst är det! Väldigt användbart.
Malin

#2 - - Kjersti:

Tack för din kommentar på min blogg, vilket ledde till att jag upptäckte dig! Kul! Det finns ju så otroligt många matbloggar, så det är omöjligt att hålla koll på alla. Du har verkligen en härlig och inspirerande blogg, och är härmed adderad till favoritlistan. Ha det gott!

Svar: Tack Kjersti! Vad glad din kommentar gör mej. Ha det fint du med!
Malin

#3 - - Pernilla:

dip alltså! kan man verkligen aldrig få för mycket av :)

Svar: Verkligen!
Malin

#4 - - milina.blogg.se:

Åh måste testas :)

#5 - - Jessica:

Men DU vad gott det här verkar! Måste göra!

#6 - - Hanna Karlsson:

Det låter gott. Tack för tipset!

Upp