Perfekt att dippa: Solrosröra
Gomorron! Det här är en proteinrik röra som passar bra som tillbehör till mat, att bre på en macka och som dipp till grönsaker eller grissini. Den liknar hummus, och om du vill kan du smaksätta med typisk hummusingredienser: Vitlök, citron, olja, tahini. Eller gör du som jag och kryddar med rosmarin, salladskrydda och vitlökspulver. Eller kanske med mynta och citronskal?
SOLROSRÖRA
3 dl solroskärnor
1 citron, saften från
1,5-2 dl vatten
Salt
Valfri smaksättning: vitlökspulver, färska eller torkade örtkryddor, peppar, tahini, soltorkade tomater, mm.
1. Rosta solroskärnor i en torr stekpanna på hög värme, tills de börjar bli bruna. Rör ofta för att undvika att det bränns vid.
2. He solroskärnorna och saften från en citron i en matberedare. Tillsätt vattnet allteftersom medan du mixar, tills det får önskad konsistens. Tänk hummus. Salta och mixa i valfri smaksättning.
Mums! Plus ordet he asså. Så himla bra ord.