Vegansk sourcream & onion från grunden

 
Vilken är den bästa chips-smaken? Vilken är den bästa dippen? Lätt: Sourcream & onion. Nej, grillchips och ranchdipp spelar inte ens i samma liga. Jag tycker så mycket om sourcream & onion-dippen att jag skulle kunna äta den med sked, om det inte vore för att den innehåller 1) laktos och 2) smakförstärkare. Laktos undviker jag pga intolerant och smakförstärkare pga läskigt e-ämne. Därför bestämde jag mej i veckan för att göra en egen laktos- och glutamatfri version samtidigt som jag passade på att göra den helvegansk.
 
Den här röran blev så god att jag sitter och suktar efter den nu såhär två dagar efter att den tog slut. Dags att göra en till omgång, kanske?
 
 
VEGANSK SOURCREAM & ONION-DIP
500 g skalad och grovhackad gul lök
2,5 dl Oatlys iMat fraiche
Salt, efter smak
 
1. Hetta upp olja i en kastrull och släng i all lök (ja, det verkar vara enorma mängder, men ta det lugnt: det krymper). Stek, gärna under lock, på medelhög temperatur i 30-45 min. Rör om då och då. Det är färdigt när löken smält ner och börjar övergå i en gyllenbrun färg, samt smakar sött.
2. Mixa löken i matberedare eller med mixerstav. Eller gör det inte om du hellre har hela lökbitar. Blanda med iMat fraiche och smaka av med en nypa salt.
3. Servera som dipp till chips, pommes eller grönsaker. Som tillbehör till grillat eller annan mat. Blev supergod kletad över en matig sallad - smakade helt plötsligt inte så nyttigt som det faktiskt var.
Salt | |
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Super mumsigt :D

#2 - - Mohammedi's | Art, model & designer:

gott!!!

#3 - - N:

Låter gott!!

#4 - - Vanessa andersson:

åh alltså din blogg har blivit min nya "vänta jag ska kolla vad vi ska handla" haha den är jätteinspirerande :D Tittar in här varje dag sen jag hittade den :)

Svar: Nä?? Åh, vad glad jag blir! Tack så mycket för din kommentar! <3
Malin

#5 - - Vendela:

Åh vad kul med en vegomatblogg! Jag har börjat laga ganska mycket vegetariskt för att få lite variation och det är ju jättekul. Kul med inspiration :)

Svar: Roligt att höra att du inspireras av bloggen. Välkommen hit!
Malin

#6 - - Louise - vitmossa:

Åh mums!!

Upp