Citronlimemarmelad
Marmelad är ett måste till scones. Igår kokade jag därför ihop denna citrusvariant på 20 minuter, för att kunna njuta av det till söndagens nybakta scones. Marmeladen är inte särskilt barnvänlig. Den blir ganska besk av det vita från skalet, och det är en del av det goda, tycker jag. Receptet passar till de flesta citrusfrukter, lime kan till exempel bytas ut mot apelsin, citron mot clementin.
Och du, använd ekofrukter. Skalet ska med och du vill inte äta gift.
CITRON- OCH LIMEMARMELAD
2 limefrukter
1 citron
2 dl vatten
5 dl socker (valfri sort. Jag hade 1 dl råsocker, därav den gyllne färgen)
1. Skär citrusfrukterna i klyftor, och skiva de sedan tunt på bredden (eller skär hur du vill, så länge det blir småbitar.)
2. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vattnet. Koka i 15 min.
3. Tillsätt sockret och koka i ca 3 min till. Häll upp på rena glasburkar.
men vad spännande. Jag är dålig på att göra marmelader och sådant själv. Nu vill jag testa detta till nästa helgfrukost. :-)