Bön- och spenatgryta med majs

 
Gurkmeja + tomat + syrad mjölkprodukt = mums. Det här påminner lite om en currygryta och passar bra med ris, eller varför inte chapati? Korka upp en ginger ale och middagen är fulländad.
 
 
BÖN- OCH SPENATGRYTA MED MAJS, 3-4 port
1 stor gullök, grovhackad
2 dl (140 g) majs
Några nävar bladpenat, färsk eller fryst
2 dl vita bönor
2 msk tomatpuré
1,5-2 tsk gurkmeja
Ingefära, efter smak
iMat fraiche, créme fraîche eller matlagningsyoghurt
Salt och peppar
Olja att steka i
 
1. Stek löken i olja tills den mjuknar, 4-5 min. Häll i majskornen och stek ihop med löken i några minuter till.
2. Tillsätt spenat, bönor, tomatpuré, gurkmeja och eventuellt ingefära. Rör om i grytan i nån minut, och tillsätt därefter valfri mjölk(fri)produkt.
3. Låt koka ihop, salta, peppra. Färdigt.
 
 
Salt | Böngryta, Vegan, Vegetarisk | |
#1 - - Sandra Lundin:

Men åh, låter verkligen supergott! Älskar grytor men har varit så dålig på att laga dem den senaste tiden. Tack för tipset!

Svar: Jag är tvärtom, här puttrar det ofta en gryta till middag. Kul att du gillar receptet!
Malin

#2 - - Annelie:

Ser jättegott ut! Gillar verkligen det här konceptet med "inte vego men". Vego, men inte så himla strikt!

Svar: Jättebra för alla oss som inte har beslutsamhet nog att bli fullblodsvegetarianer. ;)
Malin

#3 - - maja:

åh det verkar gott!! :)

#4 - - Netti:

Åh jag älskar sådana maträtter och denna rätt måste jag verkligen laga någon gång :-D

Svar: Kul att du uppskattar receptet. :)
Malin

#5 - - ISA:

nää, man kan faktiskt inte gå in på din blogg när man är hungrig ;OO

Svar: Haha, tack? :)
Malin

#6 - - Kim:

Åh det här gillar jag! :)

Upp