Bön- och spenatgryta med majs

Gurkmeja + tomat + syrad mjölkprodukt = mums. Det här påminner lite om en currygryta och passar bra med ris, eller varför inte chapati? Korka upp en ginger ale och middagen är fulländad.
BÖN- OCH SPENATGRYTA MED MAJS, 3-4 port
1 stor gullök, grovhackad
2 dl (140 g) majs
Några nävar bladpenat, färsk eller fryst
2 dl vita bönor
2 msk tomatpuré
1,5-2 tsk gurkmeja
Ingefära, efter smak
iMat fraiche, créme fraîche eller matlagningsyoghurt
Salt och peppar
Olja att steka i
1. Stek löken i olja tills den mjuknar, 4-5 min. Häll i majskornen och stek ihop med löken i några minuter till.
2. Tillsätt spenat, bönor, tomatpuré, gurkmeja och eventuellt ingefära. Rör om i grytan i nån minut, och tillsätt därefter valfri mjölk(fri)produkt.
3. Låt koka ihop, salta, peppra. Färdigt.

Men åh, låter verkligen supergott! Älskar grytor men har varit så dålig på att laga dem den senaste tiden. Tack för tipset!