Myntalemonad

 
Ska vi låtsas att det är sommar? Det är varmt ute och du ligger i hängmattan med en deckare och ett stort glas isande kall lemonad. Borta är vintern för länge sedan och kroppen har glömt hur vindarna kändes i mars. ÅH, vad härligt. Jag blir avundsjuk på det fiktiva duet. När jag skriver det här snöregnar och blåser det utanför fönstret. Trots det intalar jag mej att det snart är över, snart ligger jag där i hängmattan och då behöver jag den där lemonaden. Du med. Här är receptet.
 
Detta är det tredje receptet med mynta på en månad, jag vet. Men jag ber inte om ursäkt för det. Vem vill ha variation när man kan få mynta?
 
 
 
MYNTALEMONAD
1 liter vatten
6 dl socker
2 citroner
6-8 myntakvistar (motsvarande ungefär en kryddplanta du köper i affären)
2 tsk citronsyra
 
1. Koka upp vatten och socker till sockret lösts upp. Dra av från spisen.
2. Skiva upp citronerna. Lägg ner mynta och citron i den heta sockerlagen och rör om lite. Ställ svalt i ett dygn.
3. Sila saften och rör ner citronsyra. Häll upp på flaska. Späd med vatten enligt smak.
 
Tips: Släng inte bort citronskivorna när saften är färdig. De kan exempelvis användas till citronvatten, som får en svag söt, mintig smak.
 
Sött | Kalla drycker, Vegan, Vegetarisk | | 13 kommentarer |
Upp